317 BRIC

286 NESPA

281 LLN

095 TOF

088 MED

Interior design of a set of offices in Brussels

Bruxelles
2012
Phase
Réalisé
Surface
115 m2
Commanditaire
Cultures et Santé asbl

Purpose
The spaces subject to the interior design project are on the top floor of an old industrial building located inside a set of buildings, allocated as office space to the association Cultures & Santé. The latter, the site owner, wishes to design the spaces to rent them out.

Intentions
Given that the space will be let, the project needs to respond to varying user profiles. The first intention is to open the space up to offer a concept that can easily be adapted. Then, a bathroom group with a kitchen has to be designed in a compact form. To finish off, a private office space has to be isolated from the rest of the floor area.

Project
By integrating the technical aspects (electricity/telecoms) into the new flooring, more space is freed up and usage becomes more flexible. The creation of a system of translucid polycarbonate partitions on a wooden structure allows the private office space to be isolated, whilst still allowing light to enter. This principle is repeated in the creation of mobile screens to delimit the spaces based on the ad-hoc needs and wishes of the future users. Finally, added to all this is a dual-flow ventilation system to guarantee uniform comfort throughout the space.

083 ESP

072 CRP

003 ISA

000 GRA