338 HEN

336 BED

329 PDL

298 BAU

268 CAR

178 STH

169 TUL

161 GEM

160 HDB

157 VRM

143 ZOE

142 PET

124 BLR

121 CAB

099 OTT

096 MAZ

074 COT

062 MDV

059 DEW

057 COL

037 VDN

035 LIL

033 GEM

Transformation of a main building and barn in Gembes

Daverdisse
2009
Phase
Réalisé
Commanditaire
Privé
Mission
Complète
Consultant
Stabilité : MC-CARRE
Pictures
Matthieu Delatte

This project responded to the clients’ need to transform a main building and adjoining spaces (barn, stables) to make them habitable. At the clients’ request, the transformation was conceived in several phases of works, part of which would be self-built.

This development project, conducted over several phases, encouraged us to contemplate radical changes, that would integrate into the existing landscape, but quickly modify the status and quality of the spaces, to make them habitable and allow the clients to continue part of the works at their own pace afterwards. The project revolved around creating several windows to open up different views to the surrounding landscape, and creating new connections with the back terraces. The windows were set into the façade in such a way as to preserve the regional style and emphasise the building’s monolithic appearance, whilst adapting it to modern lifestyles.

000 CHSK